İstanbul
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$
Seafood Expo Eurasia

Ankara'da yasadışı balıkçılığa geçit yok

Ankara'da yasadışı balıkçılığa geçit yok
Ankara’da yasa dışı balık avcılığının önüne geçebilmek için, harekete geçen zabıta ekiplerine, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri de destek verdi.

Doğa Aşığı Olta Balıkçıları, Altındağ ve Keçiören’de yasa dışı balık avcılığı yapıldığına dair Zabıta ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine zabıta ekipleri ve Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol görevlileri ile birlikte,Keçiören ve Altındağ’da düzenlenen operasyonda yasa dışı avlanan balıklara el konuldu.

Her iki ihbara bizzat katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Macit Gençer 200 kg turna ve sazan balığına el konulduğunu açıkladı. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında işlem yaptıklarını, ‘’Her iki operasyonda toplamda 200 kg turna ve sazan balığına el koyduk. Geçtiğimiz günlerde yasa dışı avcılıkla mücadele konusunda ilçelerde zabıta bilgilendirme toplantıları yaptık. Her iki ihbara da bu konuda eğitim alan zabıta personelleri ile birlikte yürüttük. Bu vesile ile yapılan eğitim çalışmalarının faydasını da görmüş olduk.’’ ifadelerini kullandı.

7/24 görev başında olduklarının altını çizen Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol görevlileri, "Bizler yasa dışı avcılık ve yasak dönemde balıklarımızın tutulup satılmaması için mesai mevhumu olmadan hafta sonları da dahil olmak üzere 7/24 görevimizin başında gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. İç sularımız avlak sahalarında sazangiller yasak dönemi kapsamında da denetimlerimizi devam ettireceğiz. Sürdürülebilirliğin devamlılığı esasında daha da etkin mücadele edeceğiz" dedi.

‘’Küçük balık yoksa, büyük balıkta yoktur’’

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Macit Gençer, balıkçılığın sürdürülebilir olması için sularımızdaki balık popülasyonunun belli bir sayının altına düşmemesi gerektiğine dikkat çektiği açıklamasında, "Her canlıya bir üreme şansı tanımalıyız. İçsularımızda 15 Mart - 15 Haziran arası sazangiller yasak dönemi başlamış bulunmaktadır. Lütfen kurallara riayet edelim. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlisi arkadaşlarımız 7/24 sahada görevinin başında olacaklardır. Unutmayalım küçük balık yoksa, büyük balıkta yoktur. " ifadelerini kullandı.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!