İstanbul
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2447.0
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61428.046$

Son Dakika Haberleri

  • Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan tarihi "Tsukiji Balık Hali" bölgesinde, içerisinde stadyumun da bulunduğu yeni proje inşası için 900 milyar yen (5,7 milyar dolar) harcanacak.

    Tokyo'daki tarihi "Tsukiji Balık Hali" bölgesinde 900 milyar yen yatırımla yeni proje yapılacak
  • Enerjisa Enerji, Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi işbirliğiyle deniz ve limandan toplanan atıklar geri dönüşüm yoluyla bölge halkına yeni gelir alanı ve ek istihdam sağlayacak.

    Enerjisa Enerji'den Karataş'ta "Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek" projesi
  • Canlı olan 300 kilogram balık suya bırakıldı, 3 ton balık da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi

    Van'da kaçak avlanılan 3 ton 300 kilogram inci kefali ele geçirildi
  • Japonya'da Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun okyanusa boşaltımında 2024 mali yılının ilk evresi sona erdi.

    Fukuşima'daki atık suyun boşaltımında 2024 mali yılının ilk evresi tamamlandı
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: - "Ocak-nisan döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artarak 179 milyon 470 bin 869 tona, elleçlenen konteyner miktarı ise yüzde 15,8 yükselişle 4 milyon 482 bin 347 TEU'ya ulaştı" - "Nisanda dış ticaret taşımaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artışla 34 milyon 395 bin 89 ton olarak gerçekleşti"

    Limanlarda elleçlenen yük ve konteyner miktarı yılın ilk 4 ayında arttı
  • Elazığ'da üreme döneminde Hazar Gölü'ne dökülen derelere tersine yolculuk yapan siraz balıkları, engelleri zıplayarak aşıyor - Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç: - "Bol yağışla Hazar Gölü'nü besleyen derelerin daha yoğun akması ve suyun bol bir şekilde göle ulaşması sonucu siraz balıkları yüzerek yukarıya doğru daha rahat hareket edebiliyor"

    Bol yağışla derelerde yükselen debi siraz balığının üreme yolculuğuna hız kattı
  • İhracat ürünü denizpatlıcanı (denizhıyarı) yürütülen proje kapsamında doğal ortamının dışında büyütüldü.

    İhracat ürünü denizpatlıcanı havuz ortamında yetiştirildi
  • Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Şefliği ile Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi tarafından dron destekli av denetimi yapıldı.

    Kahramanmaraş'ta dron destekli kaçak av denetimi yapıldı
  • Bilkent Üniversitesi araştırmacılarının deniz, okyanus ve içme suyunda en büyük kirleticiler arasında gösterilen mikroplastik parçacıkların yarattığı tehdidi ölçen cihaz teknolojisinin verileri, uluslararası bilim dergisinde yayımlandı - Doç. Dr. Selim Hanay: - "Cihazımız, dünya genelinde nehirler, göller ve okyanuslar dahil olmak üzere çeşitli su ortamlarında mikroplastik kirlilik seviyelerini değerlendirmek üzere konuşlandırılabilecek"

    Türk akademisyenin "mikroplastik" tehdidini ölçen yüksek teknolojili cihazı dünya literatüründe
  • Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kamerun’un Uzak Kuzey bölgesindeki Maroua şehrinde balık çiftliği açtı.

    TİKA Kamerun’da balık çiftliği açtı
  • Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç: -"İyi ki Ara Güler zamanında Kumkapı'yı birkaç defa fotoğraflamış ve biz bugün o mahalleyi, orada yaşayan insanları, onların artık olmayan mesleklerini öğreniyor, görebiliyoruz" - "Karşımızda hem estetik ve fotoğrafçılık açısından kıymetli hem de tarihi bir vesika olması açısından önemli bir arşiv var"

    Ara Güler'in "Kumkapı Balıkçıları" sergisi ziyarete açıldı
  • İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ceyhun Akarsu: - "Yüzey sularından aldığımız örneklerde ortalama 1 litre suda 150 mikroplastik olduğunu söyleyebilirim. Söz konusu sediment yani kum olunca bu değer yaklaşık 9 kat artıyor ve 1 kilogram kuru sediment içerisinde yaklaşık 1350 mikroplastik olduğu sonucunu elde ettik. Kulağa çok gelse de Kuzey ve Kuzeybatı Avrupa ülkelerinde de benzer sonuçlar elde ediliyor" - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Sivri: - "Mikroplastik kirliliğinin önüne geçmek için tek kullanımlık plastiklerin sınırlandırılması gerekiyor. Doğayı korumak adına diğer ülkelerin yaptığı gibi tek kullanımlık plastikleri engelleme, sınırlama ya da doğru kullanma aşamasına geçebiliriz"

    İstanbul kıyılarındaki mikroplastik kirliliğinin boyutu ortaya çıktı
  • Bartın'ın Amasra ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan amatör balıkçı, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

    Bartın'da kayalıklarda mahsur kalan amatör balıkçıyı sahil güvenlik ekipleri kurtardı
  • Kızılcahamam'da barajda avlanan amatör kadın balıkçı, yakaladığı 13 kilo ağırlığındaki turna balığını tekrar suya bıraktı

    Amatör kadın balıkçı 1 metre 10 santim uzunluğunda turna balığı tuttu
  • Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz: - "Geçen sene 105 yuvadan 5 bin 500 yavruyu denize ulaştırdık. Bu ciddi bir rakam. Burada ciddi ve özgüveni yüksek çalışmalar var"

    Antalya'nın Çıralı sahilinde caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı
  • Avustralya'daki bilim insanları, yükselen deniz sıcaklığı ve birçok çevresel etmenlerin sonucunda zarar görmüş resifleri, ses dalgalarıyla yeniden canlandırmaya ve zenginleştirmeye çalışıyor.

    Bilim insanları resifleri ses dalgalarıyla yeniden canlandırmaya çalışıyor
  • Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalinin kaçak avlanmasına yönelik önlemlerle popülasyonunun artması balıkçıların sezonu verimli geçirmesini sağladı - Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş: - "Aldığımız önlemler sayesinde balıkların hem boyu uzadı hem de ekonomiye katkısı arttı. 2023'te 10 bin ton inci kefali avcılığı yapıldı. Kent ekonomisine yaklaşık 50 milyon lira katkı sağlandı"

    Koruma tedbirleri inci kefalinin popülasyonunu ve ekonomiye katkısını artırdı
  • Tarım ve Orman Bakanlığı, 12 Afrika ülkesi, Endonezya, Panama ve Gürcistan ile balıkçılık alanında anlaşma yapmak için çalışmalar yürütüyor

    Türk balıkçılarının yeni rotası Afrika ülkeleri
  • Tarım ve Orman Bakanlığı, 12 Afrika ülkesi, Endonezya, Panama ve Gürcistan ile balıkçılık alanında anlaşma yapmak için çalışmalar yürütüyor

    Türk balıkçılarının yeni rotası Afrika ülkeleri
  • Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz: - "Geçen sene 105 yuvadan 5 bin 500 yavruyu denize ulaştırdık. Bu ciddi bir rakam. Burada ciddi ve özgüveni yüksek çalışmalar var"

    Antalya'nın Çıralı sahilinde caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı