İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64066.537$

Batan Duru 67 balıkçı teknesine Defne Marin'den destek

Batan Duru 67 balıkçı teknesine Defne Marin'den destek
Samsun Limanı'na kayıtlı Duru-67 isimli 21 metrelik balıkçı teknesi, 22 Eylül'de Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle İlişi Balıkçı Barınağı'na girmek istedi. İlişi Balıkçı Barınağı'na kabul edilmediği belirtilen Duru 67 Balıkçı teknesi fırtınanın etkisiyle sürüklenerek karaya oturmuş ve batmıştı.

Battığı yerden çıkarılarak tersaneye götürüldüğü sırada tekrar batan Duru 67 Balıkçı teknesi için sosyal medyada Yusuf Baykan tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. 

Balıkçılık Sektörümüzden çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından yapılan nakit yardımların dekontları sosyal medyada paylaşılmıştı.

Defne Marin'den Örnek Destek

İlişu Balıkçı Barınağına alınmadığı için battığı belirtilen Duru 67 balıkçı teknesine Çanakkale faaliyet gösteren sektörümüzün önemli firmalarından olan Defne Marin'den örnek destek geldi.

Defne Marin Ümit Eşli "Her an yaşanabilecek bu acı olaydan ders almalıyız"

Balık Haber'e açıklamalarda bulunan Defne Marin firmasının sahibi Ümit Eşli yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek Duru 67 Balıkçı teknesine destek olmak istediğini, bu amaçla Duru 67 teknesinin karaya çıkarılması akabinde teknenin; motor, mekanik, şanzıman, ırgat makaraları ve mekanik tamir bakım ve onarımını bedelsiz olarak hiçbir ücret talep etmeden yapabileceklerini ifade etti. Bununla birlikte teknelerin bakımlarını zamanında ve eksiksiz yaptırmaları gerektiğinin altını çizen Eşli, "Duru 67 balıkçı teknesi hepimizin başına gelebilecek acı bir örnektir" dedi.

Kasapcı "Hepimize önemli sorumluluklar düşüyor"

Bunun üzerine devreye girerek taraflarla konuşan ve gerekli koordinasyonu sağlayan Balık Haber Kurucusu Adnan Kasapcı, "Defne Marin Sahibi Sn. Ümit Eşli'ye teşekkür ederek minnettar olduklarını, gösterdikleri üstün fedakarlık ve yaklaşım ile örnek teşkil ettiklerini ve bunun asla unutulmayacağını ifade ederek Ülkemizde bu tarz olayların yaşanması oldukça üzücü ve tekrar yaşanmaması için gerekli teknik, hukuki ve idari tedbirlerin alınması gerektiğini, bu noktada Devlet kuruluşlarından, Birliklerimize, Sivil toplum kuruluşlarımızdan, kendisini "balıkçı" olarak tanımlayan hemen herkese ve hepimize önemli sorumluluklar düştüğünü, Balık Haber'in daima "balıkçı" için çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Özlü "Defne Marin'e çok teşekkür ediyoruz"

Duru 67 balıkçı teknesinin sahiplerinden Özgür ÖzlüBalık Haber'e yaptığı açıklamada "Teknemiz battı ve çok mağdur olduk ve bu durum devam ediyor. Büyük bir felaket yaşadık, Allah kimseye bunu yaşatmasın. Sağolsun dostlarımız ellerinden geldiğince bizlere destek olma gayreti içerisindeler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ancak yıkım çok büyük ve telafisi çok zor. Sektörümüz ve camiamızı daha aktif görmeyi diliyoruz. Defne Marin firmasının sahibi Sayın Ümit Eşli Bey bizi çok mutlu etti, kendisine çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Defne Marin bizlere yalnız olmadığımızı gösterdi. Dilerim böyle bir olayı hiçbir balıkçı arkadaşımız yaşamasın" dedi.

Balık Haber Merkezi 

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!