İstanbul
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63290.548$
Seafood Expo Eurasia

Dardanel, Dubai Gulfood Fuarı'nda yeni işbirliklerine imza attı

Dardanel, Dubai Gulfood Fuarı'nda yeni işbirliklerine imza attı
Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen: - "Sektörün yenilikleriyle buluştuğumuz ve işbirliği olanakları elde ettiğimiz bir fuar süreci geçirdik"

Dardanel, gıda ve içecek tedarik fuarları Dubai Gulfood 2024'te yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Dubai'de gerçekleştirilen fuar, uluslararası alanda gıda sektöründeki aktörlerin yeni ürün ve trendlerini sergilemesine olanak sağlayarak, toptan ve perakende alanında küresel yeni iş fırsatları yakalamasına imkan sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel Grubu'nu ihracatla büyütmeye devam edeceklerinin altını çizerek, sektörün yenilikleriyle buluştukları ve işbirliği olanakları elde ettikleri bir fuar süreci geçirdiklerini aktardı.

Önen, "Dardanel ve Kallimanis markalarımızla katıldığımız fuarda beklentimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Verimli geçen fuarın ardından Kallimanis ürünlerimize Körfez bölgesinden de ulaşılabilecek." ifadelerini kullandı.

Dardanel olarak 2024'te cirolarının 400 milyon doların üzerinde olmasını hedeflediklerini belirten Önen, "İhracatın da toplam ciromuz içerisindeki payının yüzde 15 olmasını bekliyoruz. Hedeflerimizi ihracat ile dolar bazında büyüme olarak belirledik. 38 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kendi markalarımızla küresel anlamda ihracatımızı artırmak için yeni coğrafyalara ulaşacağımız projeler geliştiriyor, fırsatları değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

- "Yunanistan'daki yatırımımız olan Kallimanis ürünleri de artık Körfez bölgesinde"

Dünya genelinde sağlıklı ve yenilikçi gıda ürünlerine talebin artarak devam ettiğini aktaran Önen, sektör tüketim ihtiyacı ve potansiyeline göre sürekli bir değişim içinde olduğunu ifade etti.

Önen, uluslararası kriterlerde üretilmiş gıdaya olan talebin sağlıklı deniz ürünlerine olan ihtiyacın da artmasına sebep olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de sürdürülebilir büyümemizin devamı ve talepleri karşılamak için uluslararası alanda işbirliklerimizi geliştiriyoruz. Dubai GulFood Fuarı sektör profesyonellerini bir araya getiren önemli bir uluslararası etkinlik. Dardanel Gurubu'nda yer alan tüm markalarımızla Gulfood'da yerimizi aldık. Yunanistan'daki yatırımımız olan Kallimanis ürünleri de artık Körfez bölgesinde bulunabilecek. Distribütörlük anlaşmasının imzalanmasıyla Kallimanis ürünleri de marketlerde bulunabilecek. Bu anlamda dünya genelinde kabul görmüş Dubai Gulfood gibi etkinlikler hem markalarımızın uluslararası pazarlamasını gerçekleştirmemizde hem de toptan ve perakende alanında işbirliği yapabileceğimiz sektör profesyonelleri ile bir araya gelmemizde önemli rol oynuyor."

- "Katma değerli ürün üretmek için AR-GE ve inovasyon şart"

Önen, AR-GE ve inovasyona önem verdiklerini aktararak, katma değerli ürün üretmenin çok önemli olduğunu aktardı.

Katma değerli ürün üretebilmek için uygulamada yenilikçi ve vizyon sahibi olunması gerektiğine işaret eden Önen, şu değerlendirmede bulundu:

"Vizyonunuzu ortaya koyabilmenin yolu araştırma, geliştirme ve yenilikçilikten geçiyor. Bunlar sayede şirket olarak tüketicinin ihtiyaç ve damak zevklerine göre ürettiğiniz yenilikçi lezzetler, öncü ve genç bir firma olarak kalmanızı sağlıyor. Marka olarak katma değerli ürün çeşitliliğinizi ne kadar artırırsanız farklı damak zevklerine sahip olan coğrafyalarda o kadar çok tüketiciye ulaşırsınız."

Kaynak: Anadolu Ajansı ( AA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!