İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64050.686$

ESBALDER, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'na katıldı

ESBALDER, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'na katıldı
Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) 10 Aralık 2021 günü yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'na katıldı.

ASOF Yönetim Kurulu ESBALDER'in katılımını yaptığı açıklamada "Yurt içinde ve yurt dışında örgütlenmiş olan amatör ve sportif olta balıkçılarını bir çatı altında toplamak amacıyla, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda  amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ülküsüyle yola çıkmış olan federasyonumuz ASOF' a üye olmak üzere Genel Kurulundan yetki alan Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği’nin üyelik müracaatı Federasyonumuz Yönetim Kurulu tarafından incelenmiş ve Federasyonumuz üyelikleri kabul edilmiştir" diye duyurdu.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu katılımın hayırlı olması temennisinde bulundu.

ESBALDER HAKKINDA

ESBALDER, Eskişehir'de amatör olta balıkçılığı hobisinde kendini geliştiren ,yasalara  saygılı, doğa koruma ve sürdürülebilirlik İlkesi ile hareket eden olta balıkçılarının tek çatı altında toplanması amacı ile , Onursal Başkan Osman Demirtaş önderliğinde  27 Mart 2018 yılında bir rekora imza atarak  21 kurucu üye ile dernek hayatına başladı. Yasin Başaran ve yönetiminin devraldığı ekip dinamik yapısı ile çalışmalarına devam etmektedir.

ESBALDER tecrübeli kadrosu ile kısa zamanda olta balıkçılığı camiasında ses getirerek ulusal ve yerel basına bilgi vermiş bu sayede de olta balıkçılarına destek olmayı başarmıştır.

166 aktif üye ile yoluna devam eden ESBALDER’in amacı öncelikle amatör olta balıkçılığının gelişimine katkı sağlamak bunu yaparken de sportif olta balıkçılığı ilkelerini benimsemek olarak devam ediyor. ESBALDER amaçları doğrultusunda hareket ederken topluma, doğaya karşı olan sorumluluklarını da ön planda tutuyor.

ESBALDER Başkanı Yasin Başaran, “Sürdürülebilirlik ilkesinde çevre ve doğa bilinci içerisinde dernek olarak çalışmalarımız devam edecektir” diyerek dernek içi eğitim ve faaliyetlerini sıraladı:

Erten Göleti Sazan Balığı Yakalama Yarışması

Türkiye’nin ilk Kasna (Tatlı su kefali) yakalama yarışması ( Porsuk çayı )

Olta balıkçılığı bilinçlendirme AVM sergisi

TÜYAP Eskişehir Fuar merkezinde bilinçlendirme stant ve sergi

Belediye Halk Merkezinde uygulamalı eğitimler

Eskişehir’de Olta Balıkçılığı ve Doğa  Sempozyumu

Bora bey sazan balığı yakalama yarışması

Dernek içi eğitim faaliyetleri

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!