İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9760.03
  • BTC
    64072.63$
Seafood Expo Eurasia

Hakan KABASAKAL'dan yeni eser: "Boğaz'ın Altınları"

Hakan KABASAKAL'dan yeni eser: "Boğaz'ın Altınları"
669 yıl boyunca Boğaz'ının mavi suların altında bulunmayı bekleyen bir hazine…

Tarih 13 Şubat 1352...

Bir tarafta Bizans’ın yanında olduğu Venedik donanması, diğer tarafta Osmanlı’nın destelediği Cenova gemileri. Taraflar, Galata ve Sarayburnu arasında karşı karşıya gelir. Savaş gün boyu sürer. Çatışmanın en kızıştığı anda, Üsküdar açıklarında bekleyen, Cenova hazine gemisi Scirocco (Siroko), belki Bizanslıların püskürttüğü Rum ateşinin, belki de Osmanlı okçularının sebep olduğu dost ateşinin sonucu yanarak boğazın sularına gömülür. Tabii ki içindeki tüm altınlarla beraber...

Aradan geçen 669 yılın sonunda, boğazın suları bambaşka bir mücadeleye şahitlik eder. Bir yanda İtalyan gemisi ve komandoları, bir yanda SAT komandoları, dalgıçlar, Sahil Güvenlik ve İstanbul Emniyeti, sulara gömülen hazineyi bulmak için bir define avı başlatır.

Hakan Kabasakal’ın kaleme aldığı ‘Boğaz’ın Altınları’ adlı eser, 669 yıllık hazinenin sebep olduğu define avının, bir insan avına nasıl dönüştüğünü bizlere ustalıkla resmediyor. 

‘Boğaz’ın Altınları’, Deniz Biyoloğu ve ülkemizin kendi alanında otorite isimlerinden Hakan Kabasakal'ın dördüncü kitabı. Önceki üç kitabında olduğu gibi, bu kitabında da kendi söylemi ile sevdiği kadar korktuğu denizden vazgeçmiyor. Ve yine kendi söylemiyle, satır aralarına dalmanın, dalgaların altında kaybolmak kadar keyifli olabildiğini ifade eden yazar, edebiyat konusunda da yıllarını verdiği dalgıçlık kadar usta olduğunu gösteriyor.

Bir solukta okunabilecek sürükleyici hikayesi ile yazar Hakan Kabasakal, ‘Boğaz’ın Altınları’ adlı kitabıyla, okurlarına aynı zamanda, “zamanda yolculuk” deneyimi tattırmakta. Tek bir farkla; Boğaz'ın sert dalga ve akıntıları yerine öykünün kelimeleri ve akıcılığı okuyucuyu etkilemeye yetiyor.

Arion Yayınları farkı ile piyasaya sürülen “Boğazın Altınları” kitabını edinmek için TIKLAYINIZ…

 

Balık Haber Merkezi (Oğuzhan AKMAN - Adnan KASAPCI)

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!