İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64050.686$

İSOBDER Uluslararası Yarışma ile yoluna devam ediyor

İstanbul’da 2015 yılında kurulan İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği (İSOBDER) kurulduğu günden bu yana çeşitli etkinlikler ve çalışmalarla faaliyetlerine devam etmektedir.

20 Mart 2022 tarihinde Genel Kurul toplantısı yapan İSOBDER, Genel Kurul sonrasında 2022 yılı faaliyet planlarını açıklamıştı. Bu çerçeve kapsamında, 31 Mayıs 2022 tarihinde Sarıyer Belediyesi ve Türk Kalp Vakfı ile birlikte ‘Kalbin İçin Olta At’ etkinliğini, 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Terkos Gölünde Turna balığı sezonu açılış etkinliğini, 23-24-25-26 Haziran 2022 tarihlerinde Büyükçekmece Gölünde Sazan balığı sezon açılış etkinliğini gerçekleştirdi.

İSOBDER, 7-8-9 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştireceği “İstanbul Uluslararası Turna Balığı Yakalama Yarışması” ile oldukça iddialı bir konsepte imza atmaya hazırlanıyor.

Sıradışı Yarışma : Hakem Gerekmiyor

Balık Haber’e açıklamalarda bulunan İSOBDER Yönetim Kurulu Başkanı Erol Örkçü, yarışmanın uluslararası boyutta olduğunu, dinamikleri ve uygulamaları bakımından ülkemizde bir ilk olduğunu, “IIAFC-APP” adında özel bir uygulama yazdırdıklarını, bu uygulamayı Google Play ve Apple Store’ dan ücretsiz olarak indiren herkesin yarışmayı anlık olarak takip edebileceklerini ifade etti. Bununla birlikte IIAFC-APP uygulaması içerisinde yarışmacılar için ayrı bir bölüm oluşturulduğunu, yarışmacılara gönderilecek olan özel bir şifre ile yarışmacıların üzerinde karekod bulunan ölçüm cetvelini kullanarak balık boy ölçümünü gösteren fotoğrafı çek gönder butonu ile değerlendirme masasına göndereceği ve bu sebeple yarışmada hakem yer almayacağını belirtti.

İSOBDER Başkanı Erol Örkçü, İstanbul Uluslararası Turna Balığı Yakalama Yarışması’nın Terkos Gölü Balaban Mevkii’nde icra edileceğini, yarışma amaçlarının Amatör ve Sportif olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ve sportif olta balıkçılığı ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve bölgenin kültürel ve yöresel tanıtımını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Yakala-bırak disiplini ile icra edilecek yarışmada sıfır balık ölümü hedeflediklerini, yarışmanın üç bölümden oluştuğunu sadece bot ile yarışılacağını belirten İSOBDER Başkanı Erol Örkçü, İSOBDER olarak yürüttükleri bütün faaliyetlerde “sürdürülebilir balıkçılık” ilkesini temel gaye edindiklerini ve çalışmalarının bu ilke ile devam edeceğini ifade etti.

İstanbul Uluslararası Turna Balığı Yakalama Yarışması ile ilgili bütün detaylar İSOBDER sitesinde ve yarışmanın resmi internet sitesinde IIAFC yer almaktadır.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!