İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64267.61$
Seafood Expo Eurasia

İşte Av Yasağı Bitecek Olan Balıklar

İşte Av Yasağı Bitecek Olan Balıklar
15 Mart itibariyle başlayan Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın balıkları ve Tatlı Su Kefali av yasağı dönemi bitecektir.

15 Mart itibariyle başlayan Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın balıkları ve Tatlı Su Kefali av yasağı döneminin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından Amatör ve Sportif balık avcılığını düzenleyen tebliğ hükümlerine göre Ankara, Afyon, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerinde 15 Haziran2021 saat 23:59 tarihinde sona erecektir.

“SAĞLIĞA DİKKAT…”

15 Mart itibariyle bitecek olan yasak sonrası balık avının, Covit-19’un yol açabileceği sıkıntılar nedeniyle, avlaklarda sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılmasına dikkat çekildi. Ayrıca avcılar, sazan balıklarında parazit ve bakteri bulunduğu için tüketilmemesi hususunda da uyarıldı.

“ÇİZELGE ÖNEMLİ!”

Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın balıkları ve Tatlı Su Kefali için 15 Haziran2021 Salı günü sonlanacak olan av yasağı döneminin amatör ve sportif balık avcılığını düzenleyen tebliğ hükümlerine göre aşağıdaki çizelgeye bağlı kalınarak gerçekleşeceği açıklandı.

 

KAYNAK: Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!