İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64232.608$

KOBDER Hayalet Ağlara Savaş Açtı

KOBDER Hayalet Ağlara Savaş Açtı
Kayseri Amatör Olta Balıkçılığı Ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, başarılı bir projeye daha imza atıyor. Kayseri Yamula Barajında, hayalet ağları temizleyeceklerini duyuran KOBDER, Kayseri İl Tarım Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile birlikte hareket edeceğini duyurdu.

Kayseri Amatör Olta Balıkçılığı Ve Doğal Hayatı Koruma Derneği  (KOBDER), Kayseri Yamula Barajında, su altı yaşamında büyük tehlike yaratan hayalet ağlarını temizlemek için kolları sıvadı. Yamula Barajındaki hayalet ağların temizlenmesi için,Kayseri İl Tarım Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne başvuran KOBDER, yasadışı avcılar tarafından terk edilen  Hayalet ağların ekosisteme yıllarca büyük zarar verdiğini belirtti.

KOBDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karaduman ve Dernek Genel Sekreteri İlhan Akşahin’in yaptığı başvuru sonucu, hayalet ağların 8 Mart itibariyle temizlemeye başlanacağı bildirildi. Amatör Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) bünyesindeki derneklerden biri olan KOBDER açıklamasında, ‘’Hayalet ağları kontrolsüz bir şekilde avlanmaya ve canlıları can çekişerek öldürmeye devam ediyor. 8.03.2022 tarihinden itibaren İl Tarım Su Ürünleri yetkilileri ve üyelerimizin desteği ile önce Yamula Barajında daha sonra Kayseri’deki tüm  baraj, göl ve göletlerimizde bulunan hayalet ağları temizleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

KOBDER Yönetim Kurulu Başkanı Karaduman, hayalet ağların çok büyük kirlilik oluşturduğunu ifade ettiği açıklamasında, ‘’ Ayrıca bu ağlar kirliliğin dışında suyun içindeki sucul canlıların, kuşların ve  balıkların beslenme gibi davranışlarına engel olarak ölümlerine  sebep olmaktadır. Bu ağları temizleyerek hem sularımızın temizlenmesine hem de sucul canlıların ve  balık ölümlerinin önüne geçerek sürdürülebilirliği sağlamış olacağız. Bu çalışma uzun soluklu bir çalışma olacaktır’’ dedi.

Yasadışı avcılık yapanlara engel olmayı amaçladıklarını belirten Karaduman, ‘’ Başarıya ulaşabilmek için Dernek üyelerimize çağrıda bulunduk gördükleri hayalet başıboş ağların bulunduğu yerleri tespit ederek koordinat ve kıyı konumları ile birlikte derneğimize bildirmelerini istedik ve ihbarlarda gelmeye başladı. 8 Mart itibariyle ilk temizliğe başlayacağız, tek amacımız sularımızı bu ağlardan kurtarmak ve bundan sonrada yasadışı avcılık yapan kişilere engel olmak, ve bu kişilerin  tespit edilip cezalandırılmasını sağlamak olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

KOBDER, amatör sportif olta balıkçılarından, hayalet ağları ve sucul hayata ait olmayan yabancı maddeleri dernek ihbar hattı üzerinden bildirmelerini istedi.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!