İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

Kolombiya’da 3 bin 493 köpek balığı yüzgecine el konuldu

Kolombiya’da 3 bin 493 köpek balığı yüzgecine el konuldu
Kolombiya Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı dün yaptığı basın açıklamasında, başkent Bogota’daki El Dorado Havalimanı’nda 3 bin 493 köpek balığı yüzgecine el konulduğunu belirtti.

Çevre Bakanı Carlos Eduardo Correa, konuyla ilgili basın açıklamasında “Okyanusların sağlığı için hayati önem taşıyan türler olan köpek balıklarının yasa dışı ticaretini şiddetle reddediyorum. Ele geçirilen bu yüzgeçler, 900 ile 1000 arasında katledilmiş köpek balığına eşdeğerdir” dedi. Yüzgeçlerin, 10 adet büyük paketler şeklinde Hong Kong’a gönderilmek üzereyken ele geçirildiği ifade edildi.

Köpek balığı yüzgeci ticaretini engellemek için kurulan ABD’li Shark Stewards adlı sivil toplum kuruluşu, her yıl dünya çapında tahminen 100 milyondan daha fazla köpek balığının yüzgeci için öldürüldüğünü belirtiyor. Köpek balığı yüzgeci, köpekbalıklarının yakalanıp yüzgeçlerinin kesildiği, ardından köpek balığının gövdesinin atıldığı bir uygulama olduğu vurgulanıyor. Köpek balığı yüzgeçleri, özellikle geleneksel Çin tıbbı ve Asya'da köpek balığı yüzgeci çorbasında kullanılıyor.

 

 

DHA-Dış Haberler - Kolombiya -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı ( DHA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!