İstanbul
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

Marmara’ya balık avı yasağı mı geliyor?

Marmara’ya balık avı yasağı mı geliyor?
Çevre kirliliği ve küresel ısınmanın etkisiyle Marmara Denizi'nde ortaya çıkan deniz salyası (müsilaj) deniz hayatını olumsuz etkiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede balık avı ile alakalı açıklamalar yaptı.

Müsilaj ile mücadele kapsamında Marmara Denizi'nde temizliğe başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Denizi'nde başlatılan müsilaj seferberliği kapsamında, 5 Temmuz'dan bu yana 10 bin 941 metreküp müsilaj temizledi. Çalışmalar sürerken balık avı konusu gündeme geldi.

Marmara'da balık avı yapılmayacak mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı'yla birlikte yapılacak çalışmayla Marmara'ya balık bırakılabileceğini söyleyen Kurum, “Balık avlanmasıyla ilgili bir kısıtlamanın getirilmesi söz konusu olabilir. Bırakın tutmayı ilave vermek lazım” dedi.

Marmara Denizi'nde balıkçılık olmayacak mı?

Müsilaj ile mücadelede gelinen noktayı değerlendiren Bakan Kurum şunları söyledi: Temizleme noktasında bayağı bir ilerleme kaydettik. Aşağıdaki normal döngüsel yaşamı devam ettirirsek, zaten kendi içinde balıklar onu yiyor, bitkiler besleniyor, yani bir döngü var zaten. Burada sorun, onların aşırı üremesi ve o döngüde balık yemi fazlası olunca onlar ölüyor ve yukarıya vuruyor. Aslında birbirine yetse orada canlı, yiyecek, bitki o eşit döngü devam etse, sorun yok zaten ve onu sağlamak lazım." dedi. Fakat henüz, alınan kararlara göre müsilajla mücadele kapsamında Marmara'da balık tutma yasağı söz konusu değil.

 

 

KAYNAK: Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!