İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2428.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64353$
Seafood Expo Eurasia

SÜR-KOOP'tan Orkinos Milli Gözlemcisi açıklaması

SÜR-KOOP'tan Orkinos Milli Gözlemcisi açıklaması
Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliği, Uluslararası Atlantik Ton Balıklarını Koruma Komisyonu (ICCAT) bünyesinde uygulanacak “Gözlemci Programı” çerçevesinde “Orkinos Milli Gözlemcisi” statüsünde personelin istihdam edileceğini bildirdi.

Sür-Koop, OMG'nin görev tanımını yaptığı açıklamasında, ''Orkinos Milli Gözlemcisi, 2022 orkinos avcılık dönemine orkinosları çeken/taşıyan gemilerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yetkilendirilen Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) tarafından görevlendirilen ve bu kapsamda yürütülen faaliyetlerin ilgili ICCAT koruma ve yönetim önlemlerine uygunluğunu gözlemleyerek rapor tutan bir denetim görevlisidir'' ifadelerine yer verdi.

Görev Süresi Ne Kadar?

Gözlemci görev süresi, azami olarak 15 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasını kapsayacağını belirten açıklamada, ''Görev süresi gemilerin avlanan orkinosları teslim almasından balıkların çiftliklere/limana teslimine kadar süreceğinden, süre ve bitiş tarihi şimdiden belirlenememektedir. Görev süreleri daha önceki yıllarda 20 – 70 gün arasında geçekleşmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Sür-Koop, Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmayı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığından emekli personel statüsünde bulunmayı şart koştu.

Aranan Nitelikler Nelerdir?

İstihdam edilecek personelin niteliklerini belirten Sür-Koop açıklamasında, ''Orkinos veya ton balığı türleri ve av gereçlerini tanımlayabilecek yeterli deneyimi kazanacak bir süre orkinos teknelerinde veya çiftliklerinde çalışmış olmak, veya daha önce Orkinos Gözlemcisi olarak çalışmış olmaktır'' ifadelerini kullandı.

Denizde çalışabilir olduğunu gösterir güncel sağlık raporunun gerekli olduğuna vurgu yapan Sür-Koop,  gözlemleme, kayıt tutabilme ve rapor yazabilme kabiliyetine, bilgisayarda MS Word ve Excel yazılımlarını kullanabilen personelin arandığını belirtti.

Aranan nitelikleri sıralayan Sür-Koop, ''Sür-Koop tarafından verilecek olan ICCAT ’ın rehber ilkelerine dayalı eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanmış olmaktır, İngilizce ve/veya Arapça bilmek tercih sebebidir, Balıkçı gemileriyle denize çıkabilecek nitelikte gemici cüzdanı veya kâğıdına sahip olmak tercih sebebidir. Balıkadam / Dalgıç Sertifikası sahibi olmak tercih sebebidir'' dedi.

Dikkat son başvuru tarihi 15 Nisan

Başvuruların 15 Nisan 2022 tarihinde son bulacağını belirten Sür-Koop, ''Nitelikleri uygun olan adaylar Nisan ikinci yarısından sonra Mayıs ilk haftası içinde tamamlanacak şekilde aşamalı eğitime tabi tutulacaklardır. Eğitimler duruma göre ya 1 gün yüzyüze Sür-Koop ofisi Ankara da veya Pandemi nedeniyle aşamalı olarak uzaktan Microsoft Teams veya Zoom aracılığı ile yapılacaktır. Eğitim sonunda başarılı olanlar ile kısa süreli iş akdi yapılacak ve Milli Gözlemci sertifikaları verilecektir'' dedi.

Balık Haber Merkezi

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!