İstanbul
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    10218.81
  • BTC
    62976.17$
Seafood Expo Eurasia

Türk Sportif Balıkçılar Uluslararası Arenada Ülkemizi Temsil Ediyor


Türk Sportif Balıkçılar Uluslararası Arenada Ülkemizi Temsil Ediyor
Macaristan’ın Balaton Gölü’nde dünyanın tüm ülkelerindeki en başaılı sportif balıkçıların yarıştığı, 300 takım ve 1200 yarışmacının yer aldığı "IBCC International Carp Cup" dünyanın en büyük sazan balığı yakalama yarışmasında Türk Sportif Balıkçıları ülkemiz bayrağını dalgalandırmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Ülkemizden 4 takımın ve 16 sportif balıkçının katıldığı yarışmaya sportif balıkçıların hiç bir kurum kuruluştan destek almadan kendi imkanları ile takım başına 2000 Euro katılım ücreti ödeyerek katılmaları dikkat çekici. Sportif balıkçılar sektör kura çekiminde sahnede Türk bayrağını devler ligi arenasında dalgalandırarak göğsümüzü kabarttılar.

Türkiye’den 18 inde bulundukları şehirlerden hareket ederek Macaristan da düzenlenen dünyanın en büyük ve en zor turnuvası olan ‘’IBCC International Carp Cup’’ sazan balığı yakalama yarışmasına giden sportif balıkçılarımız, sıralama kuralarının ardından sektör kuralarını çektiler. Ülkemizde sportif balıkçılık konusunda her biri şampiyon olmuş 4 takım 16 sportif balıkçı dünyanın en zor yarışmasında 299 takım ve 1200 sportif balıkçı ile birlikte en büyük ve en çok sazan balığını yakalamak için mücadele ediyorlar.

Cumartesi günü yarışmacılar Balaton kenarında bulunan Clup Tihany de buluşarak muhteşem bir organizasyon ile bayraklı toplu geçit töreni ve toplu foto çekiminin ardından 1 hafta boyunca hem yarışacakları hem de yaşam alanları olacak olan bölgelerinin belirleneceği sektör kura töreninde sektör numaraları belirlendi.

Hasan İbrahim Manav, Özkan Sadullah, Olcay Akıcı ve Emin Karakuş’tan oluşan Mivardi Türkiye takımı 38 nolu sektörde, Serkan Korkmaz, Aydın Karakaya, Hasan Vatansever ve Aydın Bahar’dan oluşan Snow Baits Türkiye takımı 273 nolu sektörde, Samet Turhan, Muhammet Şen, Fahri Akın ve Ali Yılmaz’dan oluşan S.M.S. Carp Team 211 nolu sektörde yarışırken, Metin Yamak, Burak Ergiri, Erdinç Hatip ve İbrahim Kerem Avşar’dan oluşan Carp Club İstanbul takımı 243 nolu sektörü çekerek yarışmaya bu sektörlerde katılım sağlayacaklar.

Ülkemizdeki sportif balıkçılığın gelişmesi adına büyük katkı sağlaması açısından da önemli bir yarışma olan Balaton Carp Cup’ın kura çekiliş töreni ülkemizdeki sportif balıkçılık camiası tarafından büyük bir heyecan ve ilgiyle takip edildi.

Balık Haber Merkezi – Özden Aydın Şimşek

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!