İstanbul
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2427.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64547.59$
Seafood Expo Eurasia

Dardanel, dondurulmuş deniz ürünlerine 2 yeni ürün daha ekledi

Dardanel, dondurulmuş deniz ürünlerine 2 yeni ürün daha ekledi
Norveç haşlanmış karides ve somon fileto artık Dardanel uzmanlığıyla raflarda ve sofralarda yerini alacak

Dardanel, yeni lezzetlerle zenginleştirdiği Dardanel dondurulmuş ve soğutulmuş deniz ürünlerini tanıttı.

Dardanel açıklamasına göre, Dardanel, sağlıklı lezzetlerden oluşan ürün yelpazesini geliştirmeye ve lezzetli tariflerle sofralara konuk olmaya devam ediyor. Denizden gelen doğal tatların ve pane lezzetlerin yer aldığı dondurulmuş deniz ürünlerine 2 yeni ürün daha ekleyen Dardanel, Norveç haşlanmış karidesi ve somon filetoyu tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yeni tatlar, Dardanel Şirketler Grubu İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Önen Özoğuz ve Dardanel’in marka yüzü, şef Somer Sivrioğlu tarafından tanıtıldı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Ayşe Önen Özoğuz, "Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirmiş bir marka olarak AR-GE ve inovasyona büyük önem veriyor, Dardanel’in DNA'sında bulunan yenilikçi bakış açısıyla ürün çeşitliliğimizi artırmayı ve büyümeyi sürdürüyoruz. Türkiye'yi konserve ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana deniz ürünleri yelpazesini geliştiriyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Dardanel, son olarak, sağlıklı ve pratik dondurulmuş deniz ürünleri ailesini yeni lezzetlerle genişletti. Jumbo ve çim çim karides, fish fingers, kalamar tava, mezgit pane ile sofralara konuk olduğumuz bu ürün yelpazesine somon fileto ve Norveç haşlanmış karidesi de ekledik." ifadelerini kullandı.

Dardanel Norveç haşlanmış karides, Kuzey Denizi'nin 700 metre derinliklerinden çıkarılıp kabuklarıyla haşlanıp ayıklandıktan sonra en lezzetli haliyle sofralara geliyor. Çözüldükten sonra pişirmeye gerek kalmadan tüketiliyor. Çanakkale fabrikasında doğal meşe odunu ile fümelenen somon füme de geleneksel yöntemlerle üretilip herhangi bir katkı, yapay aroma kullanmadan hazırlanıyor.

- Dardanel dondurulmuş deniz ürünleri, yeni ambalajlarında sunuluyor

Verilen bilgiye göre, dondurulmuş ürünlerin ambalajları da şık bir tasarımla tamamen yenilendi. Yeni ambalajların önünde ürünün lezzetini ön plan çıkarma amaçlı, bitmiş enfes tabaklara yer veriliyor. Ayrıca, ürünün pişme zamanı da pratikliği vurgulamak için gösteriliyor. Ambalajların arkasında ise ürüne dair detaylı bilgiler verilip ambalaj önünde sunulan lezzetli tabakların tarifleri detaylandırılıyor.

Somon fileto ve Norveç Haşlanmış karides ile genişleyen Dardanel dondurulmuş deniz ürünleri gamında jumbo karides, Kuzey Ege Çim çim karides, somon, fish fingers, kalamar tava yer alıyordu. Dondurulmuş kutu ürün gamında mezgit pane ve fish fingers gold da bulunuyordu.

Deniz mahsullerini seven ancak pişirmeye vakti olmayanlar için 8 dakikada hazırlanabilen "Kolay Pişir" serisi buzluktan çıkıp doğrudan pişiriliyor. Sofralara pratik bir alternatif getiren "Kolay Pişir" ürünleri, hiçbir ön hazırlık gerektirmiyor.

Sağlıklı beslenmeye özen gösteren yetişkinler kadar çocukların da favorisi olan Dardanel fish fingers ise yüzde 100 mezgit filetodan üretiliyor. Doğal bir protein kaynağı olmasının yanı sıra zengin omega 3 içeriğiyle çocukların sağlıklı gelişimine destek oluyor.

Ayrıca Şef Somer Sivrioğlu'nun Dardanel ürünleriyle hazırladığı tüm zengin tarif seçenekleri, "dardanel.com.tr" ve "dardanellezzeti.com" internet adreslerinde lezzetseverlerle buluşuyor.

AA

Kaynak: Anadolu Ajansı ( AA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!