İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

ESBALDER Fırtınası Eskişehir'de esmeye devam ediyor

ESBALDER Fırtınası Eskişehir'de esmeye devam ediyor
Esbalder olarak Eski Firması ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile 15-16-17-18 Eylül tarihleri arasında şehrimizde bulunan Sarısungur Göletin'de sportif sazan balığı yakalama yarışması başlamış bulunmaktadır.

ESBALDER Yönetim Kurulu Başkanı Tamer TAKIL'ın verdiği bilgilere göre; Afyon, Kütahya, Bursa İnegöl, Uşak, Ankara ve Eskişehir'den olmak üzere birçok şehrimizden amatör balıkçılık derneklerine bağlı olarak oluşturulan 25  takım ve toplamda 100 yarışmacı ile gerçekleştireceğimiz yarışmada sporcularımız en büyük balık  ve en çok balığı yakalamak üzere efor sarfedecekler.

Yarışmamızda kullanılan tüm materyaller, sazan balığının zarar görmemesi için özel üretilmiş olan ekipmanlar olacak ve tüm yaklanan balıklar  zarar verilmeden tekrar bulunduğu doğal ortamına iade edilecektir.

Yarışmamızda en büyük balık birincisi, en çok balık birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olmak üzere toplamda 4 kategori olacak ve dereceye giren yarışmacılarımız kupalarını alarak ödüllendirilecektir. 

Amacımız ülkemizde ve şehrimizde hızla gelişen ve artık gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği Sportif balıkçılığı, şehrimizde Avrupa standartlarında bir yarışma ile tanıtmak ve sevdirmek. Çevreye, doğaya saygılı, sportif balıkçılık kütürünü ve ilkelerini benimseyen sporcular yetiştirmektir.

Bu konuda Esbalder'e destek olan spora ve sporcuya gösterdikleri önem ile bizleri gururlandıran başta ESKİ Genel Müdürümüz Sayın Oğuzhan Özen Bey'e daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza ESBALDER Yönetim Kurulu olarak teşekkürlerimizi sunarız. Sağladıkları imkanlar ile Avrupa standartlarının üstünde bir gölette yarışmamızı gerçekleştireceğiz. 

Bu arada ülkemiz balıkçılığı için önemli gelişmeler oldu. Bildiğiniz üzere denizlerimizde 1 Eylül tarihi ile birlikte 2022 - 2023 av sezonu açılmıştır. Boy limitlerine ve kurallara uyarak avlanan tüm ticari balıkçılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyoruz . Umarız bereketli bir sezon geçirirler.
Ancak Tarım ve Orman bakanlığımızın almış olduğu bir karar biz amatör sportif balıkçılık camiasını ve doğaseverleri üzmüştür. Alınan karar ile denizlerimizde yasak olan misina ağların kullanımı sebest bırakılmıştır. ‘Misina ağlar katildir’ ve sadece denizlerde yaşayan canlılar için değil avcı kuşlar ve koparak kıyıya vurduğunda bulunduğu ortamdaki tüm canlılar için ölüm riski oluşturmaktadır. Yine kopan yada unutulan bu ağlar denizlerimizde yıllarca avlanmaya devam ederek hem plastik atık olmakta hemde avlanmayı sürdürerek katliama sebep olmaktadır. Umarız bakanlığımız verilen bu yanlış karardan döner, denizlerimizin sürdürülebilirliğini korumak için misina ağ yasağı denizlerimizde devam eder dedi.

Balık Haber Merkezi (Özden Aydın Şimşek)

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!