İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

Türk balığı kardeş sofrasında yoğun ilgiyle karşılandı

Türk balığı kardeş sofrasında yoğun ilgiyle karşılandı
Fuarda Türkiye'nin organize ettiği "Balık Ekmek Festivali"ne yoğun ilgi gösterildi.

Temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da 15. Caspian Tarım ve Gıda Fuarı'nın açılışına katılan Vahit Kirişçi, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev, Gıda Güvenliği Ajansı Başkanı Goşgar Tehmezli, Tarım Bakanı İnam Kerimov ve İsrail Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Oded Forel ile birlikte fuarı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kirişci, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda yapılacak tarımsal faaliyetlere Türkiye'nin katkılar sunacağını bildirdi.

- Fuarda Türkiye'nin organize ettiği "Balık Ekmek Festivali"ne yoğun ilgi

15. Caspian Tarım ve Gıda Fuarı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının organize ettiği "Balık Ekmek Festivali" de yapıldı.

Festivalde, Türkiye'den getirilen levrek, çupra, Türk somonu ve alabalık gibi yaklaşık 2 bin 850 kilogram civarında fileto halindeki balık ürünü ızgarada pişirilerek davetlilere ücretsiz dağıtıldı. Balık ekmek dağıtılan stantların önünde uzun sıralar oluştu.

Kirişci, Azerbaycanlı bakanlar Babayev ve Kerimov'la festival alanını ziyaret etti.

Kirişci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 20 yılda su ürünleri konusunda elde ettiği başarılarla ilgili, "Hem üretimimizi hem de ihracatımızı artırdık. Türkiye bugün 1 milyar 400 milyon dolar gibi sadece su ürünleri alanında ihracat yapan önemli bir ülke haline geldi." bilgisini paylaştı.

Azerbaycan'a su ürünleri konusunda da katkı sağlayacaklarını bildiren Kirişci, bunu görev ve sorumluluk olarak gördüklerini kaydetti.

Görüşmede Türkiye'nin su ürünleri alanındaki tecrübesinden bahseden Kirişci, bu tecrübenin Azerbaycan'da da uygulanması için katkı sağlayabileceklerini belirtti.

Dünyanın 24 ülkesinden 449 şirketin yer aldığı fuarda 54 Türk firması da kendi ürünlerini tanıttı.

AA

Kaynak: Anadolu Ajansı ( AA )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!