İstanbul
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2494.1
  • BIST
    9508.76
  • BTC
    65093.39$

Yenimahalle Belediyesi'nden Hamsi Şenliği

Yenimahalle Belediyesi'nden Hamsi Şenliği
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Hal Başkanı Ceyhan Gündüz önderliğinde, Ankara Batıkent Murat Karayalçın Parkı’nda düzenlenen hamsi şenliğinde vatandaşlar hamsiye doydu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gören hamsi festivaline, 10 binlerce vatandaş katıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar açıklamasında, ''Sevgili hemşehrilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ankara hal başkanımızla düzenlemiş olduğumuz hamsi gününe hepiniz hoşgeldiniz. Güzel bir günde sizlerle buluşmaktan onur duyuyoruz. Afiyet olsun, hepinizi seviyorum'' dedi.

Üretim artarsa fiyatlar düşer

Balık Haber’de canlı yayına katılan Başkan Yaşar, etkinlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2 gün boyunca süren festivale onbinlerce vatandaşın katılım sağladığını belirten Yaşar, ''Dün ve bugün 4 mahallemizde halkımızı balık ekmekle buluşturduk. Balık insan sağlığı için oldukça önemli bir gıda. Herkesin balığı yemesi lazım. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda balık yemesini sağlamak bizim görevimiz. Biz çevreyi, denizlerimizi ne kadar temiz tutarsak, doğaya ne kadar sahip çıkarsak balık üretimi de bir o kadar artacaktır. Üretim artınca fiyatları da düşecektir. Dün ve bugün Ankara halimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz balık festivalinde onbinlerce vatandaşı hamsiyle buluşturduk. Onlara afiyet olsun diyorum'' ifadelerini kullandı.

Yenimahalle'nin kültür, sanat, tiyatro gibi pek çok alanda yapılan etkinliklerle farklı bir ilçe haline geldiğine değinen Yaşar, ''Bizim vatandaşlarımızla her konuda birlikte icra ettiğimiz etkinliklerle Yenimahalle artık daha farklı bir ilçe oldu. Halkımızın birliğini ve beraberliğinin devamını istiyoruz. Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları herkesten fazla bilen bir yerel yöneticiyim. Birlik içinde, demokrasi içinde bu sıkıntıları aşacağız. İnsanların mutlu yaşadığı Türkiye'yi hep beraber yaşatacağız. Önce birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyacağız. Bunun kuralı da Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurdukları Cumhuriyetin değerlerine hep beraber sahip çıkmaktır '' dedi.

Festivalin 5. yılı

Ankara Hal başkanı Ceyhan Gündüz, ''Sayın Fethi Yaşar başkanımla bu festivali her yıl düzenliyoruz. 5 yıldır 10 bin kişiyi hamsi ile buluşturduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda 20, 30, 40 bin kişiye vermeyi planlıyoruz'' dedi.

Kaynak : Balık Haber Merkezi (Özden AYDIN ŞİMŞEK)

Kaynak: Balık Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!