İstanbul
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64547.38$

Şimdi Vakit, Mücadele Vaktidir...

30 Mayıs 2021, Pazar 18:10
Şimdi Vakit, Mücadele Vaktidir...

Son zamanlarda takip ettiğimiz kadarıyla hemen hemen tüm Tatlı Su bölgelerimizi yasadışı balık avcılığı yapan ağcılar sarmış durumda...

Peki biz Doğasever Olta Balıkçıları ne yapıyoruz?

Tatlı Sularımız, insanoğlunun bilinçsizliği ve duyarsızlığı sebebiyle imdat çığlığı atıyor, tek tek kuruyup ölüyor…

Covid-19 denilen bir virüs yüzünden evlerimize tıkıldık kaldık. Tatlı sularımız yasadışı balık avcılığı yapan, ağcıların, elektroşokçuların istilası altındadır...

Bizler mışıl mışıl uyurken, gece gündüz yüzlerce yasadışı balık avı ihbar telefonu alan Federasyon Başkanlarımız, Dernek Başkanlarımız, sabahlara kadar uyumuyor. Yazık değil mi onların da aileleri, sosyal hayatları ve gündüz uykusuz gittikleri işleri yok mu?

Peki biz ne yapıyoruz? Klavye başında yazık demekten, kızmaktan başka ne yapıyoruz? Çözüme katkı sağlayacak, somut ve net hangi adımları atıyoruz?

Haydi balıkçı dostlar silkelenelim ve ayağa kalkalım. Balığımıza sahip çıkalım. Bu bizim asli görevimiz olmalıdır. Çünkü Amatör Olta Balıkçısı, her şeyden önce balık yakalayan değil, içinde bulunduğu doğayı, çevreyi ve canlılığı koruyan gönüllü neferlerdir.

Artık Birlik ve Beraberlik Zamanıdır…

Biz Amatör Olta Balıkçıları, her ne kadar kendi içimizde çeşitli konular ve durumlar itibari ile farklı fikir, görüş ve yöntemleri benimsemiş olsak da, konu çevre, doğa ve sürdürülebilirlik olduğunda, aramızdaki bütün görüş ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakır ve asli vazifemiz olan doğayı ve sucul hayatı korumak ve yaşatmak için el birliği ile harekete geçmesini biliriz.

Şimdi balık için, çevre için, tatlı sularımız için mücadele zamanı. Benim sesimden ne olacak demeyin. Herkes gayret gösterir ve elinden geleni yaparsa, el ele verip, tek yumruk olursak yasadışı balık avcılarını pes ettirebiliriz.

Zor şartlar altında yasadışı avcılıkla mücadele eden, ağ toplayan Tarım ve Orman Bakanlığımızın Yetkililerine ve sahada görevli personeline destek verelim, yardım edelim, moral verip takdir edelim.

Tatlı Su bölgelerimizde yasadışı balık avcılığına karşı Muhtar ve İhtiyar Heyetinin de en az Kolluk Kuvvetleri kadar sorumluluğu vardır. Bölgesindeki insanlara sorumluluğu olduğu kadar doğayı, göletleri içindeki sucul canlıları da korumak ve kollamakla mükelleftir.

Gittiğimiz tatlı suların çevresindeki Jandarmanın, Polis Karakolunun, Muhtarın (kimlerin ağ attığını aslında çok iyi biliyorlar), İhtiyar heyetinin telefonlarını öğrenelim ve önceden kayıt edelim. Böyle bir durumda herkesi seferber edelim. Ulaşamadınız mı, hemen anında sosyal mecrada, bölgeyi bildirip yayınlayın birlik olup yetkilileri harekete geçirelim. Gerekirse ağ atılan alana toplu olarak gidelim. (Ağ atan kişilerle asla tek başınıza diyoloğa girmemelisiniz) Bıktırana kadar pes ettirene kadar... Mücadele ise mücadele, dilekçe ise dilekçe… Şimdi birlik olma vaktidir.

Balık yoksa Balıkçı da yok, Gelecekte yok!

Haydi Sazancı, Turnacı, Alabalıkçı, Pandemi diye diye kısıldık kaldık. Tatlı Sularımızı düşman sarmış biz klavye başında...

Bizler Amatör Olta Balıkçılarıyız. Avcı ruhumuzdan dolayı, bizler hiç bir şeyden korkmayız. 2 tane çapulcu hırsız ağcıya mı meydanı bırakacağız? Adamlar artık göl kenarına konteyner koyacak kadar fütursuzca hareket ediyorlar.  Bu balıkları bir süre satın almayalım. Talep olmazsa arz da olmaz...

Biz büyük güçlü bir kitleyiz. Biz her şeyi başarabilecek güçteyiz. Biz karar verirsek bindiği gemiyi yakacak kadar da gözü kara insanlarız.

Biz Kadın Olta Balıkçıları 1 Haziran’dan itibaren Yasadışı Avcılara, ağcılara göz açtırmamaya kararlıyız. Bizler madem güvenli rekreasyonel alanlar olmadığı için balığa gidemiyoruz o zaman klavye başında nöbet tutarız. CİMER'e mi bildirilmesi gerekiyor? Telefonla baskı mı yapılması gerekiyor? İmza mı toplanması gerekiyor? Ne gerekiyorsa biz Amatör olta balıkçıları bunu yapmaya hazırız. Tek başına da kalsak yürüyüş ise yürüyüş, protesto ise protesto. Tuttuğumuz balığa bunu borçluyuz. Bu balıklar, bu doğa, bu tatlısular bize Atalarımızdan kaldı. Gelecek nesillere aktarabilmek için sahip çıkmalıyız…

Bizler balıkçıyız, bizler Amatör avcılarız, bizler AVM’lerde popüler kültürün esiri olamayız… Bizler pazar günleri sabah brunchlarında değil, göl kenarında bazlama arası peynir domatesle, kara çaydanlık tutkusu olan insanlarız.

Bundan sonra Tatlı Sularımızda...

Ağ YOK! Tırıvırı YOK! Elektroşok YOK! Zıpkın YOK! YOK!! YOK!!!

Tatlı sularımızda bundan sonra Balıklar, Kuşlar, Ördekler olacak…  Gelecek VAR olacak...

MÜCADELEMİZ; BALIĞI BİTİRENLERİN, ÇOCUKLARIDA BALIĞI GÖREBİLSİNLER MÜCADELESİDİR...

REKREASYONEL ALANLAR OLMADIĞI İÇİN ÖZGÜRCE BALIĞA GİDEMEYEN KADIN AMATÖR OLTA BALIKÇILARI...

#BalıkBitmesin

Özden AYDIN ŞİMŞEK

Yorumlar

  • yorum avatar
    h.ibrahim manav
    20-12-2021 17:09

    Özden hanımyüreğinize sağlık umarım sadece amatör veya sportif olta balıkçıları değil tüm insanlıksürdürülebilir bir yaşam döngüsü oluşturabilmek ve bunu gelecek nesillere miras bırakmak için uğraştığınızı uğraştığımızı anlarlarumarım çok geç kalmış olmazlarsaygılar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.